Gila Edler

 

Na mijn studie pedagogiek in Duitsland verkaste ik naar Nederland, het land van mijn voorouders, op zoek naar mijn roots.

Hier studeerde ik Fysiotherapie en werkte vanaf 1980 in mijn eigen praktijk in Sneek.

 

Al gauw ervoer ik de beperkingen van dit vak.

Ik ging op zoek naar hoe ik mensen iets aan kan reiken wat hun meer bewustzijn over hunzelf geeft, waardoor ze zicht krijgen op hun functioneren, hoe hun dat steeds weer in dezelfde (ziekmakende) patronen brengt en hoe ze verantwoording kunnen nemen voor zichzelf en hun leven. Dat alles vond ik in de haptonomie en haptotherapie.

 

Daarnaast heb ik mij verdiept in andere richtingen waarvan ik onderdelen aanvullend gebruik indien daar aanleiding toe is en dit de cliënt dient:

- Gestalt

- Voice Dialog

- T.A. (Transactionele analyse)

- Inner Child

- Pesso

- Dromen

- Familieopstellingen (individueel en in een groep)

- Sjamanisme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mij boeit wat mensen beweegt. Wat is hun drive? Wat wil het ego? Hoe wil de ziel zich ontvouwen?

Goed luisteren staat voorop. Alle aspecten kunnen aandacht en ruimte krijgen: fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel. Ik loop een stukje op met de cliënt, kijk mee, denk mee, voel mee en maak wegwijs in het voor de cliënt nieuwe land, als een gids. De keuze welke kant de cliënt opgaat, ligt ten allen tijde bij haar of hem.

 

Sinds 1987 is mijn praktijk gevestigd in onze boerderij in Exmorra.

 

Hier, in Centrum Wilgenhoeve, vinden ook andere activiteiten plaats. Voor meer informatie kijk op www.centrumwilgenhoeve.nl.