Praktijk voor Haptotherapie - Relatiebegeleiding 
en Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

 

 

Lid VVH Vereniging van Haptotherapeuten 46A - AGB-code 90027325

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Je kind leren kennen voordat je het hebt gezien

 

Zwanger zijn betekent in verwachting zijn. Niet alleen de moeder is in verwachting, ook de vader. Samen zijn moeder en vader tijdens de zwangerschap bezig ruimte voor het kind te maken: de kinderkamer wordt klaargemaakt en ingericht, de eerste kleertjes worden aangeschaft en wat er verder nodig is.

 

Ook in het gevoel van de ouders krijgt het kind steeds duidelijker een plaats. In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding leren de ouders dit gevoelscontact te verdiepen en te verstevigen. Door de buikwand van de moeder heen kunnen de ouders al kennismaken met hun kind. Ze leren het te wiegen, te koesteren en ermee te spelen.

 

Door op luisterende, tedere wijze met elkaar bezig te zijn, kunnen ouders ontdekken dat het kind al een eigen wezen is. Het is al in staat aan te geven wat het wel en wat het niet wil en ook wanneer wel en wanneer niet. Door dit bewegingsspel verdiept zich de verbondenheid zodat het kind al een eigen plek in het gezin krijgt, nog voordat het is geboren.

 

De haptonomische zwangerschapsbegeleiding begint omstreeks de twintigste zwangerschapsweek als het leven goed voelbaar is. De ouders komen 5 à 6 keer voor de bevalling en één keer na de bevalling met hun kind.

 

 

De voorbereiding.
Na de bevalling.
Zwangerschapsbegeleiding.
Haptonomie.
Haptotherapie.
Home.
Gila Edler.
Contact.
Tarieven en Vergoeding.
Relatiebegeleiding.